Urodynamisk undersøkelse

Urodynamisk undersøkelse er en medisinsk prosedyre som brukes til å evaluere funksjonen til urinveiene og blæren. Denne undersøkelsen utføres vanligvis av spesialister innen urologi eller gynekologi for å diagnostisere og behandle ulike urinveisproblemer.

Kalbakkenklinikken er en topp klinikk i Oslo som tilbyr et bredt spekter av medisinske tjenester, inkludert urodynamisk undersøkelse. Klinikken har et erfarent team av leger og helsepersonell som er dedikert til å gi pasientene den beste omsorgen og behandlingen. Under en urodynamisk undersøkelse blir pasienten bedt om å fylle blæren ved å drikke væske. Deretter blir en tynn kateter satt inn i blæren gjennom urinrøret for å måle trykket inne i blæren. Samtidig blir trykket i urinrøret også målt ved hjelp av et annet kateter. Disse målingene gir informasjon om hvordan blæren og urinrøret fungerer under forskjellige forhold.

 

I tillegg til trykkmålinger kan urodynamisk undersøkelse
også inkludere andre tester som måler blærens kapasitet, hastigheten på urinstrømmen og muskelaktiviteten i bekkenbunnen. Disse testene kan bidra til å identifisere problemer som urininkontinens, overaktiv blære, urinretensjon eller uregelmessig urinstrøm.

Urodynamisk undersøkelse kan være nyttig for å stille en nøyaktig diagnose og utvikle en effektiv behandlingsplan. Basert på resultatene av undersøkelsen kan legen anbefale ulike behandlingsalternativer, inkludert medisiner, bekkenbunnstrening, kirurgi eller andre terapier som passer best for pasientens tilstand.

Kalbakkenklinikken er kjent for sin ekspertise innen urodynamisk undersøkelse og tilbyr skreddersydde behandlingsplaner basert på pasientens individuelle behov. Klinikken har moderne utstyr og fasiliteter som sikrer nøyaktige og pålitelige resultater.

Det er viktig å merke seg at urodynamisk undersøkelse kan være litt ubehagelig eller pinlig for noen pasienter. Imidlertid vil det erfarne personalet ved Kalbakkenklinikken gjøre sitt beste for å sikre at pasientene føler seg komfortable og ivaretatt under hele prosedyren.

I tillegg til urodynamisk undersøkelse tilbyr Kalbakkenklinikken også andre urologiske tjenester som behandling av urinveisinfeksjoner, prostatahelse, nyrestein og andre relaterte tilstander. Klinikken har et omdømme for å levere høy kvalitet på omsorg og behandling til sine pasienter.

Send forespørsel om

Urodynamisk undersøkelse

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.