TVT operasjon

Kalbakkenklinikken er en klinikk i Oslo som tilbyr et bredt spekter av medisinske tjenester, inkludert kirurgiske inngrep. En av de vanlige operasjonene som utføres på Kalbakkenklinikken er TVT-operasjonen.

TVT-operasjonen, også kjent som Tension-free Vaginal Tape-operasjon, er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle urinlekkasje hos kvinner men også menn. Urinlekkasje, eller urininkontinens, kan oppstå som følge av svekkede bekkenbunnsmuskler eller skade på urinrøret. Dette kan være et resultat av graviditet, fødsel, overgangsalder eller andre faktorer.

Formålet med TVT-operasjonen er å støtte urinrøret og gjenopprette normal funksjon. Prosedyren innebærer at en liten tape eller bånd plasseres under urinrøret for å gi ekstra støtte. Dette gjøres ved å lage små snitt i skjeden og bukveggen for å plassere tapen riktig. Tapen er laget av et syntetisk materiale som er biokompatibelt og ikke forårsaker allergiske reaksjoner.

TVT-operasjonen utføres vanligvis under generell eller spinalbedøvelse, avhengig av pasientens helsetilstand og preferanser. Prosedyren tar vanligvis ca. 60 minutter å fullføre. Etter operasjonen kan pasienten forvente å bli på sykehuset i 1-2 dager for observasjon og smertelindring.

Etter TVT-operasjonen kan det være noen vanlige bivirkninger og restriksjoner. Pasienten kan oppleve smerter, hevelse og blåmerker i operasjonsområdet. Det anbefales å unngå tunge løft, intens fysisk aktivitet og samleie i en periode etter operasjonen for å gi kroppen tid til å helbrede. Legen vil gi spesifikke instruksjoner om etterbehandling og oppfølging.

TVT-operasjonen har vist seg å være effektiv for behandling av urinlekkasje hos kvinner.  Det er imidlertid viktig å merke seg at resultater kan variere fra person til person, og det er ingen garanti for suksess.

Kalbakkenklinikken er kjent for sin ekspertise innen TVT-operasjon og har et erfarent team av kirurger som spesialiserer seg på denne prosedyren. Klinikken tar sikte på å gi pasientene den beste omsorgen og støtten gjennom hele prosessen, fra konsultasjon til etterbehandling.

Send forespørsel om

TVT operasjon

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.