Sterilisering av menn

Sterilisering av menn, også kjent som vasektomi, er en permanent form for prevensjon som er tilgjengelig for menn. Dette inngrepet innebærer å kutte eller blokkere sædlederne, som er de rørene som transporterer sæd fra testiklene til penis. Ved å hindre sædcellene i å nå sæden, forhindrer sterilisering av menn befruktning og dermed graviditet.

Kalbakkenklinikken er en spesialistklinikk som tilbyr steriliseringstjenester for menn. Klinikken har et erfarent team av helsepersonell som spesialiserer seg på denne prosedyren. Sterilisering av menn er et viktig valg for de som ønsker permanent prevensjon og ikke ønsker å få flere barn.

Før en mann bestemmer seg for å gjennomgå sterilisering, er det viktig å være klar over at dette inngrepet er permanent og ikke reversibelt. Det betyr at det ikke er mulig å gjenopprette fruktbarheten etter at prosedyren er gjennomført. Derfor bør menn som vurderer sterilisering være sikre på at de ikke ønsker flere barn i fremtiden.

Prosedyren for sterilisering av menn utføres vanligvis under lokalbedøvelse på en poliklinisk basis. En liten snitt blir laget i pungen, og sædlederne blir enten kuttet eller blokkert ved hjelp av forskjellige teknikker. Dette hindrer sædcellene fra å nå sæden under utløsning. Prosedyren tar vanligvis bare noen få minutter å fullføre, og pasienten kan vanligvis gå hjem samme dag.

Etter sterilisering kan det ta noen uker eller måneder før sædcellene er helt fraværende i sæden. Det er derfor viktig å bruke alternativ prevensjon i denne perioden for å unngå uønsket graviditet. Etter en viss tid vil det bli utført en sædprøve for å bekrefte at sædcellene er fraværende, og at steriliseringen har vært vellykket.

Sterilisering av menn er generelt sett en trygg prosedyre med få komplikasjoner. Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det imidlertid alltid en viss risiko for infeksjon, blødning eller arrdannelse. Det er viktig å følge legens instruksjoner for etterbehandling og rapportere eventuelle uvanlige symptomer eller komplikasjoner til klinikken.

Det er også verdt å merke seg at selv om sterilisering av menn er svært effektiv som prevensjonsmetode, gir den ikke beskyttelse mot seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). For å beskytte seg mot SOI, bør man fortsatt bruke kondom eller andre former for beskyttelse under samleie.

Kalbakkenklinikken er kjent for sin ekspertise innen sterilisering av menn. Klinikken har et godt omdømme og tilbyr profesjonell og personlig omsorg til sine pasienter. De tar seg tid til å forklare prosedyren grundig, besvare spørsmål og gi nødvendig oppfølging etter inngrepet.

I tillegg til sterilisering av menn tilbyr Kalbakkenklinikken også andre tjenester innen reproduktiv helse, inkludert prevensjon, fertilitetsbehandling og seksuell helseundersøkelse. Klinikken har et dedikert team av leger og sykepleiere som er opptatt av å gi best mulig omsorg til sine pasienter.

For de som vurderer sterilisering av menn som en permanent prevensjonsmetode, er det viktig å konsultere med en erfaren helsepersonell på Kalbakkenklinikken. De vil kunne gi grundig informasjon om prosedyren, vurdere individuelle behov og gi råd basert på den enkeltes situasjon.

Send forespørsel om

Sterilisering av menn

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.