Skjev penis

Penisfeilstilling kan være medfødt og gir da ofte en bueformet feilstilling enten mot siden eller oftest nedad. Feilstillingen sees bare ved ereksjon.

 

Om skjev penis:  

Peyronies sykdom er en bindevevslidelse som kjennetegnes ved forandringer i bindevevshinnen rundt svamplegemet i penis. Disse forandringene forårsaker en unormal arrdannelse, kjent som Peyronies plakk, som vanligvis er en følbar klump under huden på penis. Peyronies plakk består hovedsakelig av kollagen og erstatter de normale elastiske fibrene.

Grunnen til denne betennelsesreaksjonen og plakkutviklingen er ikke helt kjent, men kan være små skader som for eksempel bøyning på penis. Peyronies plakk forhindrer normal strekking av penis ved ereksjon, og kan føre til ett av kjennetegnene på Peyronies sykdom; krumming av penis. Krumningen kan forårsake vesentlig plage og ubehag.

Medfødt penisfeilstilling eller feilstillinger ved induratio skal kun opereres dersom det gir en betydelig kosmetisk plage eller der hvor seksuell aktivitet blir vanskelig å gjennomføre.

 

Operasjon

Inngrepet gjøres ved at det blir satt sting på den konvekse siden av feilstillingen, slik at en kraftig tråd, som ikke går i oppløsning, presser penis tilbake i riktig stilling. Under inngrepet blir det satt et stoff i corpus cavernosum som gir en viss grad av ereksjon mens vi opererer. Det er da mulig å sette stingene slik at korreksjonen blir mest mulig tilfredsstillende.

Det er ikke alltid mulig å operere slik at penis blir fullstendig rett, men man tar sikte på å gjenopprette riktige akser. Inngrepet kan gjøres i generell anestesi eller i ledningsbedøvelse.

 

Etter operasjon

Man kan som oftest reise hjem etter noen timer. Ofte vil det være en del smerter forbundet med ereksjon etter et slikt inngrep. Disse smertene kommer ofte om natten, hvor man kan ha 3 – 4 ufrivillige ereksjoner. Man kan da våkne av smerter, i noen uker etter inngrepet. Disse smertene vil gradvis gå tilbake. Man kan også kjenne de stingene som er satt for å korrigere tilstanden. Disse blir værende.

I noen tilfeller er det aktuelt å fjerne et sting eller sette et sting til ved en senere anledning. Stingene skal holde mot ganske store krefter. En viss grad av re-operasjon kan forventes, muligens opp mot 10%.

Det er aktuelt med smertestillende etter operasjonen og seksuell aktivitet kan ikke gjenopptas før etter ca. 4 uker. 

Send forespørsel om

Skjev penis

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.