Refertilisering av menn

Sterilisering er en enkel og vanlig prevensjonsmetode for menn. Metoden innebærer at man kutter sædlederen som transporterer sædceller fra testiklene til sædblæren.

Angrer du på steriliseringen, kan sædlederne sys sammen igjen. Dette kalles refertilisering.

 

Resultat

Det er flere faktorer som kan avgjøre om en refertilisering blir vellykket eller ikke. Viktige faktorer er blant annet alder, samt hvor lenge det er siden du ble sterilisert.

Generelt kan man si at 70 – 80% av pasientene kan regne med å få spermier i sæduttømmingen etter inngrepet. Muligheten for graviditet vil også påvirkes av forhold hos din partner.

 

Før, under og etter operasjonen

Reversering av sterilisering gjøres i lett narkose og du kan reise hjem samme dag. Du kan oppleve litt smerter og det kan være behov for noe smertestillende. For å redusere blødning og smerter bør du unngå stor fysisk aktivitet de første dagene etter inngrepet.

Du kan oppleve noe hevelse og blåfarging av huden omkring der huden er åpnet.

Seksuell aktivitet kan gjenopptas etter ca. 3 uker.

Har du fysisk krevende arbeide så bør du snakke med kirurgen om eventuelt behov for sykemelding.

Kontroll avtales med kirurgen etter operasjonen. 

 

Sædkontroll etter refertilisering

En kontroll med sædprøve 2 – 3 måneder etter inngrepet vil avdekke om refertiliseringen var vellykket. Denne analysen avdekker sædens kvalitet, vitalitet og eventuelt andre tilstander som kan påvirke sædkvaliteten. 

Send forespørsel om

Refertilisering av menn

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.