Fimose

Fimose, også kjent som trang forhud, er en tilstand der forhuden på penis ikke kan trekkes tilbake over penishodet. Dette kan være et vanlig problem hos gutter i barndommen, men det kan også vedvare eller utvikle seg hos voksne menn. For å få en grundig forståelse av fimose og dens behandlingsalternativer, vil vi se nærmere på årsakene, symptomene og tilgjengelige behandlinger for denne tilstanden.

Årsaker til fimose kan variere avhengig av alderen til individet. Hos spedbarn er det vanlig at forhuden er trang og ikke kan trekkes tilbake. Dette skyldes at forhuden er festet til penishodet med bindevev, og det tar tid før denne adhesjonen løsner naturlig. I de fleste tilfeller vil dette problemet løse seg selv innen tidlig barndom uten behov for medisinsk inngrep.

Symptomene på fimose kan variere avhengig av graden av tranghet i forhuden. Noen vanlige symptomer inkluderer smerte eller ubehag under samleie eller ereksjon, vanskeligheter med å urinere, rødhet eller hevelse i forhuden, og gjentatte infeksjoner i området. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det viktig å oppsøke en kvalifisert helsepersonell for en grundig vurdering og diagnose.

Når det gjelder behandling av fimose, er det flere alternativer som kan vurderes. I milde tilfeller kan regelmessig rengjøring av området og bruk av topikale steroidkremer bidra til å løsne forhuden gradvis over tid. Dette kan være spesielt effektivt hos barn og unge gutter.

I mer alvorlige tilfeller der konservative tiltak ikke gir tilstrekkelig lindring, kan kirurgi være nødvendig. Den vanligste kirurgiske prosedyren for fimose kalles omskjæring. Dette innebærer fjerning av hele eller deler av forhuden for å gi bedre tilgang til penishodet. Omskjæring er en rutinemessig prosedyre som utføres av kvalifiserte helsepersonell under lokal eller generell anestesi.

Det er viktig å merke seg at beslutningen om å gjennomgå omskjæring bør tas i samråd med en lege eller urolog. Fordelene og risikoene ved prosedyren bør nøye vurderes, og individuelle preferanser og medisinske behov bør tas i betraktning.

Kalbakkenklinikken er en topp klinikk som tilbyr helsetjenester av høy kvalitet. De har erfarne leger og helsepersonell som kan gi grundig vurdering, diagnose og behandling av fimose. 

Send forespørsel om

Fimose

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.