Erektil dysfunksjon og impotens

Erektil dysfunksjon, gjerne også kalt impotens eller ereksjonsproblemer, betyr å ha vansker med å oppnå eller bevare en erigert penis under samleie. De fleste menn vil oppleve dette fra tid til annen, uten at det er grunn til bekymring.

Likevel kan tilstanden i noen tilfeller tyde på at det er et underliggende problem. Om du ofte har utfordringer med å få ereksjon, kan du snakke med oss på Kalbakkenklinikken. 

 

Symptomer på impotens

Symptomer på erektil dysfunksjon kan være:

  • Utfordringer med å få ereksjon

  • Utfordringer med å holde ereksjonen

  • Nedsatt seksuell lyst

  • Problemer med å få hard nok penis til å gjennomføre samleie

Ofte trenger man ikke plages av alle de nevnte symptomene for at det skal regnes som erektil dysfunksjon. Dersom du er i tvil, kan du snakke med en lege for å få hjelp til å vurdere om du bør undersøkes og eventuelt behandles.

 

Behandling av impotens

Behandling for erektil dysfunksjon skjer ofte indirekte ved å behandle underliggende helseproblemer. Mange kan oppleve bedring ved å gå ned i vekt, få hjelp med blodtrykket og lignende. Dersom problemet skyldes psykiske problemer slik som stress og depresjon, kan det være nyttig å få hjelp til å håndtere disse problemene først.

 

Samtalebehandling

Ofte kan samtalebehandling være den mest effektive behandlingen dersom ereksjonsproblemet ditt har opphav i stress, angst, depresjon eller andre psykiske plager. 

 

Medikamentell behandling

Det finnes flere legemidler som gjør at blodårene utvider seg slik at penisen blir hard. Slike legemidler har som regel god virkning uavhengig av hva som er årsak til problemene, samt få bivirkninger.

Før du begynner på eventuell medikamentell behandling er det viktig at du rådfører deg med en lege for å være sikker at behandlingen er trygg for deg.

Erektil dysfunksjon kan også stamme fra for lavt testosteronnivå (mannlig kjønnshormon). I disse tilfellene kan legen anbefale testosterontilskudd.

 

Injeksjon

Dette foregår ved at sprøyten settes før samleiet, og effekten varer i 30-60 minutter. Denne type behandling kan gi smerter i penis – både av selve injeksjonen og virkningen av den.

 

Penisring og penispumpe

En annen behandling av impotens er vakuumpumpe som trekker blod inn i penis slik at den blir tilstrekkelig stiv for samleie. En penisring kan eksempelvis plasseres rundt penisroten etter man har fått ereksjon, for å opprettholde ereksjonen. Disse hjelpemidlene kan brukes hver for seg, eller i kombinasjon.

 

Kirurgi

For noen kan kirurgi være en mulighet for å bedre blodomløpet i penis, men dette inngrepet gjøres svært sjeldent og dersom alle andre behandlingsmetoder har hatt liten eller mangelfull effekt. 

 

Shockwave behandling for erektil dysfunksjon

Et behandlingsforløp med fokusert Shockwave (Sjokkbølge eller fokusert trykkbølge) har vist positiv effekt i behandling av ereksjonsproblemer, også kalt erektil dysfunksjon (ED) eller impotens. Fordelene ved denne behandling er en mulig langtidseffekt (opp til 6 måneder etter et behandlingsforløp) samt at det er risikofritt og uten bivirkninger.

Send forespørsel om

Erektil dysfunksjon og impotens

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.