Skulderkirurgi

Skulderkirurgi er en medisinsk prosedyre som utføres for å behandle skulderrelaterte problemer og skader. Det er en spesialisert gren av ortopedisk kirurgi som fokuserer på diagnosen, behandlingen og rehabiliteringen av skulderproblemer. Kalbakkenklinikken i Oslo er en klinikk som tilbyr høykvalitets helsetjenester, inkludert skulderkirurgi.

Skulderen er et komplekst ledd som består av flere bein, muskler, sener og leddbånd. Denne kompleksiteten gjør at skulderen er utsatt for ulike typer skader og tilstander som kan påvirke dens funksjon og bevegelighet. Noen vanlige skulderproblemer inkluderer skulderimpingement, rotator cuff-skader, skulderinstabilitet og artrose.

Skulderkirurgi kan være nødvendig når konservative behandlingsmetoder ikke gir tilstrekkelig lindring eller bedring av symptomer. Prosedyren kan utføres ved hjelp av forskjellige teknikker, avhengig av den spesifikke tilstanden eller skaden som skal behandles.

Noen vanlige typer skulderkirurgi inkluderer:

Dette er en minimalt invasiv teknikk der en liten kameraført instrument, kalt et artroskop, settes inn i skulderleddet gjennom små snitt i huden. Dette lar kirurgen undersøke og behandle skulderproblemet uten behov for store åpne snitt. Artroskopisk kirurgi kan brukes til å behandle tilstander som skulderimpingement, rotator cuff-skader og skulderinstabilitet.

I noen tilfeller kan det være nødvendig med åpen kirurgi for å få tilgang til og behandle mer komplekse skulderproblemer. Dette innebærer at kirurgen lager et større snitt i huden for å få direkte tilgang til skulderleddet. Åpen kirurgi kan være nødvendig for å reparere alvorlige rotator cuff-skader, gjenopprette skulderstabilitet eller erstatte ødelagte ledd med proteser.

Etter skulderkirurgi er rehabilitering en viktig del av behandlingsprosessen. Dette innebærer fysioterapi og øvelser som hjelper pasienten med å gjenopprette styrke, bevegelighet og funksjon i skulderen. Rehabiliteringsprogrammet vil bli tilpasset den spesifikke operasjonen og pasientens individuelle behov.

Kalbakkenklinikken har høy kompetanse innen skulderkirurgi og har et erfarent team av ortopediske kirurger som spesialiserer seg på behandling av skulderproblemer. Klinikken bruker moderne teknologi og avanserte kirurgiske metoder for å sikre best mulig resultat for pasientene.

I tillegg til skulderkirurgi tilbyr Kalbakkenklinikken også andre ortopediske tjenester, inkludert behandling av kne-, hofte- og ryggproblemer. Klinikken har et helhetlig tilnærming til pasientomsorg og legger vekt på å gi individuell oppfølging og behandling basert på pasientens spesifikke behov.

Send forespørsel om

Skulderkirurgi

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.