Knekirurgi

Knekirurgi er en medisinsk spesialitet som fokuserer på behandling av skader og sykdommer i kneet. Det er en viktig del av ortopedisk kirurgi, som er rettet mot å gjenopprette funksjonen og lindre smerte i kneet. Kalbakkenklinikken er en klinikk i Oslo som tilbyr knekirurgi av høy kvalitet.

Kneet er et komplekst ledd som består av flere strukturer, inkludert knokler, leddbånd, sener og brusk. Skader eller sykdommer i noen av disse strukturene kan føre til smerte, nedsatt bevegelighet og funksjonshemming. Knekirurgi tar sikte på å diagnostisere og behandle disse problemene for å forbedre pasientens livskvalitet.

Det finnes ulike typer knekirurgi avhengig av den spesifikke tilstanden eller skaden som skal behandles. Noen vanlige typer inkluderer:

Dette er en minimalt invasiv prosedyre der en liten kameraført instrument, kalt et artroskop, settes inn i kneet gjennom små snitt. Dette lar kirurgen se innsiden av kneet og utføre nødvendige reparasjoner eller fjerninger av skadet vev.

Dette er en operasjon der det skadede eller slitte kneleddet erstattes med en kunstig protese. Denne typen kirurgi er vanligvis anbefalt for pasienter med alvorlig slitasjegikt eller skader som ikke kan behandles på andre måter.

Dette er en prosedyre som utføres for å reparere eller erstatte skadede leddbånd i kneet. Vanlige leddbåndsskader inkluderer fremre korsbåndskader og mediale kollaterale leddbåndskader. Ligamentrekonstruksjon kan gjøres ved hjelp av autografts (pasientens eget vev) eller allografts (donorvev).

Mikrofraktur er en behandlingstype som kan gjøres ved noen forskjellige bruskskader i kneet. Inngrepet går ut på å lage små hull i det underliggende beinvevet for å få beinmargsceller til å sive ut og danne en ny form for leddbrusk. Behandlingen er relativt enkel, men i en krevende opptreningsfasen etterpå må man ta ekstra hensyn, og kneet bør ikke belastes før 6-8 uker etter operasjonen.

Kalbakkenklinikken er kjent for sin ekspertise innen knekirurgi og har et erfarent team av ortopediske kirurger som spesialiserer seg på behandling av kneproblemer. Klinikken tilbyr grundig diagnostisering, individuelt tilpassede behandlingsplaner og etterbehandling for å sikre best mulig resultat for pasientene.

Det er viktig å merke seg at knekirurgi kan være en omfattende prosedyre, og det er viktig å følge nøye med på rehabiliteringsprosessen etter operasjonen. Fysioterapi og øvelser kan være avgjørende for å gjenopprette styrke, bevegelighet og funksjon i kneet.

I tillegg til knekirurgi tilbyr Kalbakkenklinikken også andre ortopediske tjenester, inkludert behandling av skulder-, hofte- og fotproblemer. Klinikken har et moderne utstyrt fasiliteter og legger stor vekt på pasientens komfort og velvære.

Send forespørsel om

Knekirurgi

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.