Utstående ører

Operasjon av utstående ører er en relativt vanlig operasjon for både barn og voksne. En slik operasjon forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Utstående ører skyldes enten at ørets anthehelixfold er svekket og gir øret en avflatet form uten ørets vanlige krumninger, eller at choncha (øreskålen) er for stor. I mange tilfeller er det en kombinasjon av disse faktorene som gjør at man får utstående ører.

Kalbakkenklinikken har kort ventetid, du trenger ingen henvisning. 

 

Før operasjonen

Etter samtale og undersøkelse av de utstående ørene stilles indikasjon for inngrepet. Man vektlegger pasientens opplevelse av problemet som den viktigste bestemmende faktor. Hvis det dreier seg om barn eller unge tenåringer er foreldre med hele veien, og orienteres i detalj om inngrepet; valg av metode, snitt, arr, forventet resultat, kontroller, retningslinjer i rekonvalesensfasen, og aktuelle risikomomenter. 

Under operasjonen

Operasjon av ustående ører foretas i narkose og tar cirka én time. Hvis problemet skyldes en altfor stor øreskål, blir denne redusert ved at en båtformet bit tas ut av denne gjennom tvers gjennomgående eksisjon av hud og brusk med påfølgende sammensying av disse strukturer. Hvis problemet skyldes en svakt utviklet anthehelixfold, vil denne gjenskapes via tilgang fra baksiden av øret. Den nye bretten fikseres med sting i brusken som ikke løses opp. Noen ganger gjøres også en kombinasjon av disse to metodene. Inngrepet avsluttes med å legge på en godt foret hodebandasje som skal sitte på i én uke. En time etter operasjon kan man forlate Kalbakkenklinikken.

 

Etter operasjonen

Man må være forberedt på varierende grad av smerter de første to dagene, og det vil være behov for smertedempende tabletter. Den første ettermiddagen skal man ta det med ro sittende for ikke å framprovosere etterblødning og unødig mye vondt. Det avtales en kontroll etter to dager for å sjekke klinisk tilstand og hvordan bandasjen sitter. Ved neste kontroll etter en uke fjernes bandasje. Øret vil da være hovent og ømt. Sårene inspiseres, det er ingen sting som skal fjernes, dusjing og hårvask tillates og det anbefales bruk av pannebånd om natten i to uker. Ved kontroll etter to måneder kontrolleres resultatet, at øret har en normalisert fasong og ligger naturlig inntil hodet og at arrene er pent grodd.

Send forespørsel om

Utstående ører

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.