Tonsillectomi

Litt om operasjonen

Tonsillectomi er operasjonen som utføres når mandlene fjernes. Den utføres i narkose og varer ca 45 minutter. Mandlene fjernes ved at kirurgen bruker en strømførende saks eller pinsett. De små blodkarene “brennes” (kauteriseres) slik at blødningen blir minimal.

Smerter etter operasjon

Det er vanlig å ha noe smerter etter operasjonen, spesielt når man svelger, og de kan vare opptil 2 uker etter operasjonen. Smertene stråler til ørene og det er hevelse i halsen. 3-4 dager etter operasjon vil smertene tilta. Hvitaktig belegg i munn og svelg etter noen dager er normalt.

Det er viktig å ta smertestillende regelmessig de første dagene etter operasjonen, slik at smerten reduseres slik at det er lettere å drikke/spise. Kalbakkenklinikken gir deg grundig informasjon. 

Kalbakkenklinikken har kort ventetid – du trenger ikke henvisning

Send forespørsel om

Tonsillectomi

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.