Fjerning av polypper

Kalbakkenklinikken tilbyr nå  fjerning av polypper i nesen hos vår øre-nese-hals spesialist. Det kan være medisinsk eller kirurgisk behandling. Dersom du er usikker på om du har polypper, kontakt oss så hjelper vi deg.   

Du trenger ingen henvisning hos oss – kort ventetid. 

 

Hva er polypper i nesen? 

Nesepolypper er myke, smertefrie og ikke-kreftfremkallende vekster på slimhinnen i nesehulene eller bihulene. Det er utvekster eller utposninger av slimhinnen som henger ned som tårer eller druer i nesen eller bihulene.

Polypper i nesen kan komme av ulike årsaker, deriblant kronisk betennelse assosiert med for eksempel astma, tilbakevendende infeksjoner, allergier, medikamentfølsomhet eller visse immunforsvarforstyrrelser. I sjeldne tilfeller kan man også utvikle nesepolypper etter vanlige infeksjoner med bakterier eller virus. 

Nesepolypper kan ramme hvem som helst, men er oftest utbredt hos voksne.  

Symptomer på nesepolypper 

Små nesepolypper vil normalt ikke gi noen symptomer. Dette er fordi polyppene i seg selv er myke og mangler følelser. Større vekst eller grupper av nesepolypper derimot, kan medføre symptomer forbundet med irritasjon og hevelse (betennelse) i slimhinnen i nesehulene og bihulene, som varer i mer enn 11-13 uker. Dette kalles kronisk bihulebetennelse. Det er imidlertid mulig å ha kronisk bihulebetennelse uten å ha nesepolypper. 

Disse symptomene av stor skala og/eller grupper av polypper i nesen kan medføre: 

  • Blokkerte nesehuler 
  • Pusteproblemer
  • Nedsatt eller fraværende smak og luktesans
  • Hyppige infeksjoner
  • Rennende nese
  • Ansiktssmerter eller hodepine
  • Smerter i øvre tenner 
  • Press- eller trykkfølelse over pannen og i ansiktet
  • Snorking 
  • Hyppig tilfeller med neseblod
 
Nesepolypp-operasjon skal åpne opp slik at nese og bihuler blir ventilert og har god luft tilstrøming. Du vil puste bedre med nesen, det blir mindre snørr og slim, presset i bihulene blir mindre og for en del pasienter blir luktesansen bedre. I tillegg får du mindre plager med bihulebetennelser. De fleste vil merke forventet effekt av inngrepet allerede etter 2-4 uker. De fleste blir operert dagkirurgisk, det vil si at du drar hjem samme dag som operasjonen.

Send forespørsel om

Fjerning av polypper

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.