FESS

Hva er Funksjonell Endoskopisk Sinus Kirurgi?

 

Ved FESS operasjon fjerner man overflødige strukturer eller slimhinneforandringer i bihuler. Under veiledning av kamera via nesen korrigerer man avvikende anatomi. Uten at man nødvendigvis skal gjøre alle like i nese og bihuler, tenker man at oppbygningen i bihuler er dannet på en bestemt måte, for å opprettholde en bestemt funksjon.

Inngrepet foretas i lokal bedøvelse med sedasjon, eller helst i full narkose. En typisk operasjon varer i ca. 1 time.

FESS operasjon utføres der pasienter lider av en kronisk betennelse. Noen ganger ser man at tradisjonell medikamentell behandling ikke gir tilstrekkelig effekt eller ønsket resultat. En røntgenundersøkelse av bihuler vil avdekke om operasjon er et alternativ. I noen tilfeller må man vurdere kirurgi for at medikamentell behandling skal virke optimalt. Sekundært vil FESS operasjon medføre blant annet reduksjon av snorking. 

Pasienter reiser hjem samme dag etter operasjonen. Det er normalt med 2 ukers sykemelding. Smertestillende taes ved behov, vi gir deg god informasjon. I noen tilfeller blir pasienter veiledet i å fjerne små tamponger i nesen etter 2-5 døgn hjemme.

Kalbakkenklinikken innkaller pasienter til kontroll etter 6 uker.

Send forespørsel om

FESS

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.