Falske mandler

På Kalbakkenklinikken opererer vi mandler. Mandlene er lymfelignende vev plassert på begge sider av halsen ved inngangen til svelget i ganen. Sammen med polypper, som er tilsvarende vev i nesesvelget, hjelper disse deg med å motvirke bakterier og infeksjoner ved å produsere antistoffer kontinuerlig.

Når man kommer i puberteten opphører antistoffproduksjonen gradvis, og mandlene har derfor ikke noen effekt i så tilfelle.

 

Symptomer på polypper i nesen

Dersom polyppene i nesen er store eller mange nok kan de gi deg plager. 

  • Vanskelig å puste gjennom nesen
  • Kronisk rennende nese
  • Nedatt luktesans
  • Snorking
  • Neseblod
  • Bihulebetennelse kan oppstå om polyppene blokkerer inngang til en av bihulene.

 

Kronisk halsbetennelse

Ved gjentatte halsinfeksjoner som skyldes betente mandler, kan det være hensiktsmessig å fjerne mandlene. Det kan også være aktuelt ved kronisk betennelse i mandler som for eksempel gir stadig svelgbesvær, dannelse av verkepropper i mandlene og dårlig ånde. Mandlene kan i tillegg være store og gi problemer med luftpassasje (pustestopper) under søvn. Ved de nevnte tilfellene kan det være aktuelt å fjerne mandlene .

Operasjonen gjøres i narkose på Kalbakkenklinikken. Rekonvalesensperioden er vanligvis 1-2 uker avhengig av type arbeid og plager.

Du vil normalt få sykemelding og resepter på smertestillende. Du bør informere oss om medisiner du ikke tåler eller reagerer på.

 

Falske mandler /polypper

Falsk mandel (polypp) sitter i taket av nese/svelgrommet hos barn. Den kan gi nesetetthet, kronisk betennelse med vedvarende forkjølelsessymptomer og verk fra nesen. Falsk mandel kan også bidra til hyppig ørebetennelse og væskedannelse i mellomøret bak trommehinnen. 

Ved man­deloperasjon hos barn fjerner man som oftest den falske mandelen i samme seanse. Når falsk mandel fjernes som eneste operasjon er dette et inngrep som er langt mindre og dermed mindre plagsomt enn en ekte mandeloperasjon. Vanligvis er rekonvalesensperioden mindre enn en uke og komplikasjonsfaren liten. 

 

Ta kontakt så hjelper vi deg – det er alltid kort ventetid hos oss

Send forespørsel om

Falske mandler

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.