Conchotomi

Conchotomi er operasjon på nesemuslinger. 

Nesemuslingene regulerer luftstrømmen lengre inn i nesen. Vi har 3 nesemuslinger på hver side. Nesemuslingen har en tynn benfragment i midten og en slimhinne rundt. Den nederste har i tillegg en mange blodkar som kan betydelig utvide seg og fylle seg med blod. Man kan forestille seg nesemuslingene som avlange ballonger som blåser seg opp og forårsake nesetetthet. En av oppgavene til nesemuslingene er å varme og fukte luften vi puster inn før den beveger seg til nedre del av luftveiene, bestående av luftrøret og luftrørsforgreininger, og lungene. Vi kan si at dette er en slags menneskets radiatorsystem. 

Symptomer 

Noen ganger kan nesemuslingene bli altfor store, noe som gjør det vanskelig å få luft gjennom nesen. At du har tett nese er dermed det viktigste symptomet ved (for) store nesemuslinger, og det kan dermed bli vanskelig å få tilstrekkelig med luft gjennom nesen. Mange tvinges derfor til å puste kun gjennom munnen i stedet for nesen.  

I tillegg til tett nese og pustevansker, kan nesemuslinger føre til disse plager: 

  • Snorking
  • Søvnapné
  • Bihulebetennelse

Et tegn på om disse plagene er forårsaket av nesemuslinger er dersom du merker forbedring ved bruk av nesespray. Nesesprayen vil nemlig gjøre slimhinnen på nesemuslingen mindre hoven, og dermed bedre luftpassasjen.  

Type behandlinger

Nesemuslinger kan krympes ved forskjellige former for operasjon. Den vanligste behandlingsmetoden for å redusere størrelsen på nesemuslingene er ved en operasjon kalt conchotomi.  

Operasjon (Conchotomi) 

Operasjonen skal minske vevet i nesemuslingene, og redusere plagene ved tett nese, ved bruk av radiobølgebehandling. Dette gjøres som oftest på den nederste muslingen på hver side av nesen.  

Inngrepet gjennomføres med lokalbedøvelse, og utføres gjennom neseborene, for å unngå at det oppstår synlige arr i etterkant. 

Behandlingen innebærer at man tilfører vevet i nesemuslingene energi, slik at det varmes opp og «brennes bort». Det er mest vanlig å i dag gjøre dette ved hjelp av en radiobølgekniv som varmer opp nesemuslingen og «brenner bort» alt uønsket vev. 

Andre alternative behandlingsmetoder 

Alternative behandlingsmetoder på Kalbakkenklinikken innebærer at inngrepet gjøres ved hjelp av laser, skalpell (kniv) eller diatermi. Sistnevnte brukes for å brenne bort vev, blødninger eller i andre tilfeller uønsket hårvekst.

Send forespørsel om

Conchotomi

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.