Bihulekirurgi

Hvis du har tette åpninger fra bihulene til nesen kan det føre til hyppige bihulebetennelser og polypplidelser. Dette kan medføre plager som tett nese, ansiktssmerter, trykkfølelse over øynene eller kinnene, og redusert smak og luktesans. 

Ved bihulebetennelse stoppes dreneringen til bihulene, slik at væske fra bihulene ikke kommer ut, som igjen kan føre til at bakterier trenger seg inn og en betennelse oppstår. Dette kan lede til nødvendig operasjon. 

Ved gjentatte eller langvarige bihulebetennelser, anbefales det å oppsøke en ØNH spesialist. Under undersøkelsen vil legespesialisten på Kalbakkenklinikken prøve å finne ut av årsaken for bihulebetennelsen og bekrefte en diagnose for deg. En passende behandling for bihulebetennelsen avhenger av omfanget og årsaken bak betennelsen. Behandlingen kan være medisinsk eller kirurgisk. Alvorlig bihulebetennelse som ikke blir behandlet kan gi varig skade av slimhinne i bihule og nese.  

Ved undersøkelser hvor det er behov for kirurgisk inngrep, tilbyr Kalbakkenklinikken blant annet bihuleoperasjon som skal utvide bihuleåpningen og svekke/fjerne betennelsessymptomene.

 

Hva er bihuleoperasjon? 

En bihuleoperasjon utføres i narkose igjennom neseborene, slik at ingen arr oppstår. 

En bihuleoperasjon innebærer fjerning av:

  • Nesepolypper
  • Tynne biter av bein i nesen
  • Hovent/skadet vev som blokkerer nese- eller bihulepassasjen
  • Svulst/andre vekster som blokkerer nese- eller bihulepassasjen

 

Moderne bihulekirurgi utføres skånsomt med fiberoptikk og mikroinstrumenter. Operasjonen er rettet mot bihulenes åpninger, dersom disse er tette, eller mot bihulene dersom de inneholder polypper. Man kan ofte se resultater av at polypper i bihulene forsvinner når bihulens åpning utvides.  

Siden lidelsen har en tendens til å forverre seg med tidens ettersom polyppene vokser, vil det være lurt å gjenomgå en operasjon så tidlig som mulig i sykdomsforløpet.

 

Du trenger ikke henvisning fra din fastlege – vi har kort ventetid

Send forespørsel om

Bihulekirurgi

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.