Gastroskopi

Gastroskopi er en medisinsk prosedyre som brukes til å undersøke og evaluere tilstanden til mage og spiserør. Denne prosedyren utføres vanligvis av gastroenterologer på spesialiserte klinikker som Kalbakkenklinikken i Norge. Gastroskopi er en viktig diagnostisk metode for å oppdage og behandle ulike gastrointestinale lidelser.

Under en gastroskopi blir det brukt et fleksibelt instrument kalt et gastroskop, som er en tynn, bøyelig slange med et lys og et videokamera på tuppen. Gastroskopet føres forsiktig gjennom munnen og ned i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. Dette gir legen muligheten til å inspisere slimhinnene i disse organene og identifisere eventuelle unormale funn.

Før en gastroskopi blir pasienten vanligvis bedt om å faste i flere timer for å sikre at magen er tom under prosedyren. Dette er viktig for å gi legen en klar visning av organene uten mat eller væske som kan forstyrre synsfeltet. Pasienten vil også bli bedøvet eller gitt beroligende midler for å minimere ubehag under prosedyren.

Gastroskopi kan brukes til å diagnostisere og behandle en rekke tilstander. Noen av de vanligste indikasjonene for gastroskopi inkluderer:

1. Mage- og duodenalsår: Gastroskopi kan bidra til å identifisere sår i mage og tolvfingertarmen. Dette er viktig for å behandle og forebygge komplikasjoner som blødning eller perforering.

2. Gastroøsofageal refluks (GERD): Gastroskopi kan avdekke tilstanden til spiserøret og mageåpningen, og identifisere eventuelle tegn på GERD. Dette kan hjelpe legen med å utvikle en behandlingsplan for å lindre symptomer og forhindre skade på spiserøret.

3. Kreft i mage eller spiserør: Gastroskopi kan brukes til å oppdage tidlige tegn på kreft i mage eller spiserør. Tidlig diagnose er avgjørende for effektiv behandling og bedre prognose.

Etter gastroskopien kan pasienten oppleve noen milde bivirkninger som halsbrann, oppblåsthet eller sår hals. Disse symptomene er vanligvis midlertidige og forsvinner innen kort tid. Pasienten vil bli informert om eventuelle spesielle instruksjoner eller restriksjoner etter prosedyren.

Kalbakkenklinikken tilbyr gastroskopi og andre gastroenterologiske tjenester av høy kvalitet. Klinikken har erfarne gastroenterologer og moderne utstyr som sikrer nøyaktige diagnoser og effektiv behandling. Pasientene kan være trygge på at de vil bli tatt godt vare på under hele prosessen.

 

Forberedelsesskriv til gastroskopi – trykk her

Send forespørsel om

Gastroskopi

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.