Mage og tarmplager

De fleste har vondt i magen fra tid til annen. Det mange ikke er klar over er at tarmene kan påvirkes av mange eksterne faktorer. Allergi, stress, bekymringer og sykdom kan føre til smerter som går utover livskvaliteten.– Det er viktig å finne årsaken til plagene, slik at Kalbakkenklinikken kan sette i gang med riktig behandling snarlig.

En spesialist i gastoenterologi er spesialist innen fordøyelsessykdommer.

Magesmerter kan skyldes alvorlig sykdom, men i mange tilfeller er smertene en konsekvens av sykdom eller lidelse vi kan gjøre noe med. 

Har du for eksempel symptomer som sure oppstøt, oppkast, lav blodprosent eller du har gått ned i vekt uten noen spesiell grunn, kan du undersøkes med gastroskopi. Gastroskopi kan også gjøres for å sjekke blant annet intoleranse mot gluten eller om du har Helicobacter Pylori. 

Om du har symptomer som blod i avføring, diaré, forstoppelse eller symptomer på betennelse eller irritasjon i tarmen er det aktuelt med en koloskopi.

Det finnes flere typer kroniske betennelsessykdommer i tarmen, blant annet Chrons sykdom, ulcerøs kolitt, irritabel tarmsyndrom (IBS), tykktarmskreft, og koloskopi er en viktig undersøkelse for å skille mellom disse sykdommene. I etterkant av en behandling kan vi bruke koloskopi for å kontrollere resultatet.

 

Ta disse symptomene på alvor:

  •  Blod og slim i avføringen skal alltid utredes. Det samme gjelder hvis avføringsmønsteret ditt endrer seg over tid. 
  • Hvis du er kvalm og uvel og har smerter i magen 
  • Opplever du en økning eller reduksjon i vekt på kort tid uten en naturlig årsak til dette
  • Kommer smertene plutselig og akutt bør du ringe legevakten. 
  • Har du hatt langvarige plager, men ikke funnet ut av hva det gjelder, bør du utredes.
  • Har du mange i familien med tarmkreft, eller er over 50 år, bør du være ekstra på vakt

 

Kalbakkenklinikken har kort ventetid og dyktige spesialister – kontakt oss så hjelper vi deg

Send forespørsel om

Mage og tarmplager

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.