Fjerning av åreknuter

Åreknuter er veldig vanlig, og nesten 33% av alle voksne har det i varierende grad. Det er like vanlig med åreknuter hos menn som hos kvinner.

Risikofaktorer for utvikling av åreknuter er for eksempel arv (genetisk), graviditet, overvekt, alder eller yrker som medfører ekstra belastninger (stående og sittende) på beina.

Åreknuter oppstår i de overfladiske venene grunnet svikt i klaffene. Synlige åreknuter på forsiden og på innsiden av leggen/låret tyder på at årsaken kommer fra lysken. Åreknuter foran og/eller bak på leggen tyder på årsaken kommer fra knehasen.

Noen få har flere årsaker eller en kombinasjon av årsaker. 

En god undersøkelse med ultralyd vil avdekke årsakene, og du vil få tilpasset en moderne og effektiv behandling.

 

Symptomer

Symptomer varierer fra person til person. Mange andre tilstander kan gi tilsvarende symptomer som ved åreknuter, og derfor er det vanskelig å garantere at alle symptomer forsvinner etter behandling for åreknuter.

De vanligste symptomene på åreknuter er:

  • Smerter
  • Tunge eller trøtte bein
  • Prikkende ubehag
  • Kløe
  • Nattekramper i leggene
  • Hevelse

Send forespørsel om

Fjerning av åreknuter

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.