Kost og ernæring under graviditet

Når man blir gravid dukker det gjerne opp mange spørsmål rundt blant annet hva man kan spise, hvor mye man bør spise og hva det er viktig å få i seg av næringsstoffer.

Mange kan bli engstelige og trenger veiledning i denne spennende perioden av livet. Kalbakkenklinikken hjelper deg med de viktigste rådene og følger deg opp hele veien. 

Gravide trenger et variert kosthold som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger litt mer mat i perioder av svangerskapet for at barnet skal vokse og utvikle seg normalt. Maten bør inneholde vitaminer, mineraler og fettsyrer. Som gravid bør du spise variert, hovedsakelig plantebasert og maten bør inneholde alle næringsstoffene du og barnet ditt trenger.

Vår kliniske ernæringsfysiolog gir god, individuell veiledning. Målet med veiledningen er at du skal oppnå et optimalt kosthold, både på kort sikt og lang sikt. Vår kliniske ernæringsfysiolog veileder deg i å finne frem til de endringene som du kan holde over tid, og som er forenlig med et kosthold du kan trives og leve godt med. 

Dersom det er behov for endringer i kostholdet bør dette skje i god tid før fertilitetsbehandlingen. Under en graviditet vil kroppen endre seg. Disse endringene skjer gradvis gjennom hele svangerskapet, og gjør at kroppen har behov for en litt annen sammensetning av næringsstoffer. Det kan i denne perioden være viktig å ta ulike tilskudd av vitaminer og mineraler hvis kostholdet ikke dekker behovet ditt.

Det er en fordel å fortsette med veiledning gjennom graviditet og amming, slik at kostholdet kan optimaliseres i forhold til de endrede behovene.

Send forespørsel om

Kost og ernæring under graviditet

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.