Inngrodd tånegl

En inngrodd tånegl er en negl som vokser inn i nærliggende vev. Inngrodd tånegl kan forekomme i alle aldre , men sees hyppigst hos unge gutter/menn.

 

Behandling

I de fleste tilfeller kan du behandle en inngrodd tånegl på egen hånd. I akuttfasen er det anbefalt med varme fotbad uten såpe i 5-10 minutter 3 ganger om dagen opptil 2 uker. I tillegg bør såret holdes tørt, så bruk gjerne en bandasje som kan suge opp væske.

En kan også forsøke å løfte neglen ved å plassere en liten bomullsbit eller et plaster under neglekanten.

Når du skal klippe neglen kan det være lurt å få hjelp av en fotterapeut. Med en fil kan man forsiktig forsøke å fjerne en liten del av neglen i det inngrodde området. Da blir neglen mindre skarp, og risikoen for at den graver seg ytterligere inn i huden, reduseres. Myk først opp neglen i varmt vann.

Hvis det er tegn på en infeksjon eller betennelse, eller det er fare for at det kan utvikle seg til det, kan legen skrive ut en kortisonsalve eller antibiotika i tablettform.

Dersom du har gjentagende inngrodd negl, eller tilstanden ikke blir bedre av disse tiltakene, kan det være nødvendig å utføre et mindre kirurgisk inngrep for å fjerne liten del av neglen.

 

Kalbakkenklinikken har kort ventetid på behandling – du trenger ingen henvisning. 

Send forespørsel om

Inngrodd tånegl

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.