Hemoroider

Hemoroider er utposninger av blodårer ved endetarmen. Vanlige symptomer er blødning, smerte og synlig utposning i endetarmsåpningen. Hos Kalbakkenklinikken hjelper vi deg med utredning og behandling av både enkel og mer komplisert endetarmsproblematikk.

Hemoroider er svært vanlig og rammer omtrent 33% av befolkningen. Det er ikke farlig, men kan være plagsomt og smertefullt. Noen opplever ubehag som går over av seg selv, mens for andre er det en tilbakevendende plage som varierer i stor grad i smertenivå.

Anbefalt behandling varierer også. De fleste pasienter får behandling med stikkpiller og salve, og for noen er dette tilstrekkelig. For andre må operativ tilnærming til, med strikkbehandling eller operasjon.

 

Ulike grader av hemoroider

Hemoroider kan være indre hemoroider uten eller med varierende grad av fremfall (grad 1-4), ytre hemoroider og blandingstilstander. Vi bruker ulike behandlingsmetoder og velger den metoden som passer best for den enkelte pasienten.

  1. Ved hemoroider grad 1 er ikke hemoroiden synlig på utsiden av endetarmen, men kan påvises ved endoskopi. Vanlig med ferskt, rødt blod og kløe.
  2. Ved hemoroider grad 2 forskyver hemoroiden seg ut mot endetarmsåpningen når du presser, men glir tilbake av seg selv hvis du kniper litt sammen.
  3. Ved hemoroider grad 3 er hemoroiden synlig på utsiden av endetarmen, men må skyves inn med fingeren.
  4. Ved hemoroider grad 4 har hevelsen blitt så stor at hemoroiden ikke kan skyves på plass.

 

Hemoroider er den vanligste grunnen til blødning ved avføring, men dette bør alltid undersøkes for å avklare om det er en hemoroide eller noe annet. Det er viktig at legen undersøker tarmen, både med finger og endoskopi. 

Send forespørsel om

Hemoroider

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.