Fjerning av talgkjertel (aterom)

Talgcyste (aterom) er hyppigste form for cyster i huden. Disse kan oppstå hvor som helst på huden. Vanlige ateromer kommer frem som hevelse rett under huden med en liten åpning ut på huden. Normalt så kan disse beveges under huden. Størrelse varierer fra noen millimeter til flere centimeter i diameter.

Talgcyster er hyppige hos damer. Forekommer oftes hos pasienter i alderen 20-50 år. Eldre pasienter med langvarende sol eksponering har tendens til å utvikler med talgcyster. Utvikling av talgcyster øker hos de som har slitt med acne.

 

Behandling av talgcyster (ateromer)

Det forekommer ofte infeksjoner i slike cyster. De er fylte med vokslignende innehold. Ved infeksjon må disse tømmes med små kirurgi.

Finnes det grunnlag for å fjerne cysten skal hele cysten forsøkt fjernet. Dette kan være vanskelig hvis betennelse er, eller har vært i området. 

Send forespørsel om

Fjerning av talgkjertel (aterom)

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.