Brokk

Brokk er en utposning av bukhinnen gjennom en svekkelse eller en åpning i bukveggen. Brokk fremstår som en kul når du står i oppreist stilling, hoster eller presser ut buken. 

Hos barn skal brokk alltid opereres. Hos voksne behøver man ikke å operere et brokk som ikke gir symptomer eller smerter. Men hvis du er fysisk aktiv eller trener mye, vil som regel brokk på sikt gi symptomer og lidelser. Da er det indikasjon for å behandle brokk kirurgisk.

Behandlingen i dag er kirurgisk og i de fleste tilfeller dreier det seg om forsterking av bukveggen med en type spesial nett. I enkelte tilfelle der vi ikke ønsker å utføre operasjon, kan brokkbind være permanent behandling.

Det finnes flere type brokk: 

  • Lyskebrokk – i lysken
  • Navlebrokk – i eller rundt navlen
  • Arrbrokk – brokk i gammelt arr
  • Lårbrokk – i overgangen til låret
  • Epigastrisk brokk – midtlinjen mellom navle og mellomgulvet

Send forespørsel om

Brokk

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.