Reflukssykdom

Reflukssykdom er en av de vanligste plagene fra fordøyelsessystemet. Det at syre kommer opp i spiserøret, er normalt og gir ofte ingen plager. Det er først når mengden syre blir for stor eller eksponeringen for hyppig at dette gir sykdom og irritasjon. 

 

Symptomer på reflukssykdom:

Graden av symptomer er veldig varierende; fra lette symptomer (plager) innimellom til alvorlig sykdom som krever kontinuerlig behandling.

  • Brokk i mellomgulvet slik at øvre del magesekken glir opp
    i brysthulen (som et brokk).
  • Svekket lukkemuskel nederst på spiserøret slik at
    surt innhold fra magen kan gli tilbake opp i spiserøret.

 

Oppgulping av surt innehold fra magen gir symptomer som sure oppstøt, halsbrann og smerter bak brystbeinet. Det kan også gi symptomer som nattlig hoste, astma, tannskader.

 

Hva kan gjøres?

Undersøkeslse med gastroskopi

Gastroskopi er nødvendig for å se om pasienten har mellomgulvsbrokk, om det er betennelse eller sår i spiserøret, og for å utelukke andre sykdommer i spiserør, magesekk og tolvfingertarm som kan gi lignende symptomer.

 

Behandling av reflukssykdom

Som første tiltak er det viktig med kost og livsstilsendringer. Vår legespesialist og ernæringsfysiolog hjelper deg med blant annet råd, kostholdsveiledning, hvordan begrense inntak av røyk, kaffe og alkohol, og hvordan være forsiktig med sjokolade og peppermynte.

Du kan spise mindre måltider i stedet for store, unngå sene kveldsmåltider og heve hodeende i sengen. Alt dette kan redusere lekkasjen av mageinnhold opp i spiserøret og lindre plagene dine.

Medisiner som reduserer magesyren gir effektiv lindring, men ved uttalte, alvorlige eller langvarige symptomer er kirurgi et godt behandlingsalternativ. 

Send forespørsel om

Reflukssykdom

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.