Hemorioder og marisker

Hemoroider og marisker er to vanlige tilstander som påvirker endetarmen og området rundt. Disse tilstandene kan være ubehagelige og forårsake smerte, kløe og blødning. Kalbakkenklinikken er en anerkjent klinikk som spesialiserer seg på behandling av slike tilstander, og de tilbyr effektive løsninger for pasienter som lider av hemoroider og marisker.

 

Hemoroider, også kjent som åreknuter i endetarmen, oppstår når blodårene i endetarmen eller anus blir betente eller hovne. Dette kan skje på grunn av økt trykk i området, for eksempel under graviditet, langvarig forstoppelse eller ved å sitte lenge på do. Hemoroider kan være interne eller eksterne. Interne hemoroider befinner seg inne i endetarmen og kan være smertefrie, men kan forårsake blødning under avføring. Eksterne hemoroider derimot, befinner seg utenfor anus og kan være smertefulle og kløende.

 

Marisker, også kjent som hudfliker eller hudtags, er små utvekster av hud som ofte oppstår rundt anusområdet. Disse utvekstene er vanligvis ufarlige, men de kan være irriterende og forårsake ubehag. Marisker kan oppstå som et resultat av hemoroider eller andre tilstander som påvirker endetarmen.

 

Kalbakkenklinikken er dedikert til å hjelpe pasienter med hemoroider og marisker.  En vanlig behandling for milde til moderate hemoroider er bruk av salver eller kremer som inneholder kortikosteroider for å redusere betennelse og lindre symptomer som kløe og smerte. For mer alvorlige tilfeller kan Kalbakkenklinikken utføre prosedyrer som gummibåndligasjon eller skleroterapi, der blodtilførselen til hemoroidene blir blokkert for å få dem til å skrumpe inn og falle av.

Når det gjelder marisker, kan Kalbakkenklinikken fjerne dem ved hjelp av forskjellige metoder som elektrokirurgi, kryoterapi eller ved å klippe dem bort med en skalpell. Disse prosedyrene utføres vanligvis under lokalbedøvelse, og pasientene kan vanligvis gå hjem samme dag.

Kalbakkenklinikken gir råd om livsstilsendringer og kostholdstilpasninger som kan bidra til å redusere risikoen for disse tilstandene. Dette inkluderer å opprettholde en sunn vekt, unngå langvarig sitting på toalettet, ha et balansert kosthold med mye fiber og drikke nok væske.

Send forespørsel om

Hemorioder og marisker

Hvorfor Kalbakkenklinikken?

Spesialister

Kalbakkenklinikken sine legetjenester omfatter mange fagområder innen spesialisthelsetjenesten inkludert dagkirurgi. Vi har legespesialister i en rekke fagområder og kan tilby helsetjenester med kort ventetid. 

Kirurgi

Kalbakkenklinikken mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp. Våre dyktige kirurger har lang erfaring, høy kompetanse og kunnskap. 

Fysikalsk behandling

Vi tilbyr kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør og massør hos Kalbakkenklinikken. Vi har moderne apparater for trykkbølge-behandling og ultralyd-diagnostikk og følger opp pasienten fra A-Å.